Above: Tel Aviv

The design provides an economic means to reinvest in deteriorating Bauhaus era traditional neighborhoods. The proposal utilizes the interstitial spaces created by the typical 4-story Tel Aviv [spaced] housing typology, thereby adding density without the removal of historic structures.

Our research began with an investigation into automobile production and customization. But, the modular dwelling unit can multiply + branch, enlarge + shrink, open + enclose per user input. It is designed as an outdoor shell, to be tented and screened as necessary by the occupant. The porosity of the aggregated structure allows for substantial penetration of light and air. Open garden areas within the superstructure create spaces for congregation and the possibility for the architecture to produce its own sustenance and semi-autonomous water system.

 

First Prize April 2009 – Tel Aviv Green: From Garden City to Ecosystem

LOCATION: Tel Aviv, Israel CLIENT: Research PHASES: Studio Project